NOTA DE PREMSA

El 30è Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella se celebrarà del 18 al 20 d’agost

Aquest any vol reivindicar la música popular i tradicional catalana enfront els embats que la cultura i la llengua catalana reben arreu dels Països Catalans.

La Granadella els dies 18 a 20 d’agost de 2023 serà la capital de la música popular i tradicional amb la celebració de la 30a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana. Totes les activitats són gratuïtes i es realitzen a la plaça de la vila.


Festival reivindicatiu

Aquest any vol reivindicar, encara més, la nostra música popular i tradicional enfront els embats que la cultura i la llengua catalana reben arreu dels Països Catalans. Malauradament ens arriben notícies ben descoratjadores d’arreu dels Països Catalans que ens informen de diferents actes de repressió. Els alcaldes de la Catalunya Nord s’han vist obligats a comparèixer davant del jutge per haver fet ús de la llengua catalana en els plens dels seus Ajuntaments; els músics valencians són silenciats i a les illes, els catalanoparlants, han de tornar a lluitar per aconseguir drets lingüístics que tenien i que ara veuen menystinguts o anul·lats.


Actuacions musicals

Les actuacions musicals començaran el divendres 18 d’agost a les 22.30h amb havaneres del grup Les Anxovetes, i haurà rom cremat. Dissabte a la tarda a les 18.30h hi haurà l’actuació infantil del grup Ambauka, i a les 20h, per ballar música tradicional catalana,hi haurà del grup La Gravetat de Coulomb; dissabte al vespre hi haurà a les 23h l’actuació del grup Ros, i a les 00.30h la formació La Coixinera. Diumenge al migdia a les 13h hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània; a la tarda a les 19.30h actuarà Krregades de Romanços; i el Festival clourà amb l’actuació a les 20.30h de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya.


Activitats complementàries

Les activitats de dissabte, que estan impulsades pel teixit associatiu del municipi, seran:la Cursa de les Pedretes a les 11.30h, a les 12h el taller de Jota de la granadella, la Cursa de la Cordera a les 18h, i venda de dolços, a càrrec de l’associació de dones “El roure”.
Diumenge a les 8h hi haurà la Cursa Granadella Running, i a les 10h el XVII Concurs de bitlles i la XIX Trobada de puntaires.
També hi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia, al Museu de l’oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella, i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.
Amb els anys el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.