NOTA DE PREMSA

El 29è Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella se celebrarà del 19 al 21 d’agost

El Festival recupera el format habitual, amb actuacions musicals i activitats complementàries

La Granadella, els dies 19 a 21 d’agost de 2022 serà la capital de la música popular i tradicional amb la celebració de la 29a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana.

Aquest esdeveniment és organitzat per l’Ajuntament de la Granadella i el teixit associatiu del municipi, i se celebra l’agost. Les actuacions són a l’aire lliure a la Plaça de la Vila, a excepció del taller de jota que es realitzarà al Centre Cívic 1 d’octubre. Totes les activitats i concerts són gratuïts.


Actuacions musicals

Les actuacions musicals aquest any inclouran més concerts respecte a la passada edició, encara marcada per les restriccions de la pandèmia. Començaran el divendres 19 d’agost a les 22.30 h amb havaneres del grup Pescadors de l’Escala. Dissabte a la tarda a les 18.30 h hi haurà l’actuació de Riuet, dirigida al públic familiar, i a les 19.30 h Riu, per ballar música tradicional catalana amb aire celta i la jota de la Granadella; dissabte al vespre hi haurà a les 23 h l’actuació del grup Morena tradipatxanga, barreja de música tradicional i patxanga, i a les 0.30 h actuarà la formació Biflats, fanfare catalana amb so de cobla. Diumenge al migdia a les 13 h hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Reus jove; a la tarda a les 19.30 h. actuarà Jordi Molina Quintet, amb temes dels seus darrers discos juntament amb arranjaments de cançons tradicionals; i el festival clourà amb l’actuació a les 21 h. de Vega, una proposta que enllaça tradició i modernitat.


Activitats complementàries

Les activitats, que estan impulsades pel teixit associatiu del municipi, seran: la Cursa de les Pedretes el dissabte a les 11 h, organitzada per l’associació de joves; la Cursa de la Cordera el dissabte a les 18 h, amb pòdium femení i masculí, organitzada per Club Excursionista Garrigues Altes, i venda de dolços, a càrrec de l’associació de dones El roure; diumenge a les 10 h hi haurà el XVII Concurs de Bitlles Vila de la Granadella i la XVIII Trobada de puntaires.

Dissabte a les 12 h es recupera el taller de Jota de la granadella, que es realitzarà al Centre Cívic 1 d’octubre; i diumenge a les 8 h, sortint des de la Plaça de la Vila, hi haurà la cursa no competitiva pel terme TrotalaGranadella a càrrec del grup Trotallunàtics. També hi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia, al Museu de l’oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella, i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.

Amb els anys el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.