NOTA DE PREMSA

El 27è Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella
se celebrarà del 21 al 23 d’agost adaptat a la Covid-19

El plat fort del Festival és el concert de diumenge al vespre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb el seu nou espectacle “Viatge a Buda”

La Granadella els dies 21 a 23 d’agost de 2020 serà la capital de la música popular i tradicional amb la celebració de la 27a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana.
Aquest esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de la Granadella el quart cap de setmana d’agost, en aquesta edició serà en un format més reduït ja que s’han suspès algunes activitats habituals, que organitzaven diferents associacions i entitats del municipi, com les danses tradicionals, la Cursa de les pedretes, la Cursa de la Cordera, el Concurs de bitlles o la Trobada de puntaires, amb motiu de la Covid-19; la resta d’actuacions seran a l’aire lliure a la Plaça de la Vila amb aforament limitat i es prendran mesures de seguretat adaptades a la Covid. Totes les activitats i concerts són gratuïts.

Actuacions musicals
Les actuacions musicals començaran el divendres 21 d’agost a les 22.30 h amb havaneres amb el grup Cavall Bernat; dissabte a la tarda a les 20 h hi haurà l’espectacle familiar “La maleta de les tradicions” amb la Ruta de les estrelles i al vespre a les 23 h actuació de la cantautora ponentina Heura Gaya amb el concert "Gaya"; i diumenge a les 20 h hi haurà el plat fort del Festival amb el grup de folklore de les Terres de l’Ebre, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb el seu nou espectacle “Viatge a Buda”.

Activitats complementàries
Divendres a les 19.45 h a la Plaça de la Vila l’artista Sergi Quiñonero realitzarà una performance que precedirà a la inauguració de la seva exposició “Cosmologies” al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella.
Cosmologies, conjunt de cercles confeccionats amb diferents materials naturals que es reparteixen a la paret, a diferents alçades, configurant una constel·lació; és una de els tres obres seleccionades en la convocatòria Oliverart 2020 en la modalitat 1, exposicions temporals.

Amb els anys el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.